pentruviata.md Web analytics

ENGLISH                         РУССКИЙ

Linia Verde Pentru Prevenirea Suicidului www.pentruviata.md pentru al șaptelea an consecutiv organizează în Centrul capitalei campanii de prevenire a suicidului  dedicate Zilei Mondiale de Prevenire a Suicidului, 10 septembrie.

Anul acesta, având în vedere cazurile răsunătoare de suicid care au atras atenția postfactum asupra strigătului după ajutor manifestat pe rețele sociale, dar neobservat, se cere să atragem cu toții atenția asupra modului în care abordăm semnele crizei pe care le pot arăta oamenii din jurul nostru.

Multiplele reacții și căutări ale vinovatului după ce au loc tragediile crează o imagine distorsionată și nesănătoasă în jurul fenomenului suicidului,  ne lasă cu senzația că nu putem face nimic pentru a preveni tragediile. Ori, distribuirea unui mesaj empatic, înțelegător de prevenire este mult mai benefică decât știrile senzaționale și pline de mituri de după tragedii.

Ziua de 10 septembrie – Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului ne oferă o oportunitate unică de a fi proactivi și de a manifesta pozitiv și creativ solidaritate cu persoanele care se confruntă cu crizele vieții.

Acțiunea socială din 10 septembrie, cât și metodele creative de implicare în aceasta vor fi anunțate oficial în cadrul conferinței de presă înainte de eveniment din timp.

Până atunci invităm cetățenii, organizațiile, companiile, instituțiile din țară să ia o decizie pentru a lua o pauză pentru viață și să transmită de 10 septembrie mesajele empatice create de către echipa Liniei Verzi pentru Prevenirea Suicidului. Echipa care a susținut peste 3000 de persoane în perioade de criză, vă va aduce doar acele mesaje, ce vor manifesta înțelegere, încurajare și susținere emoțională față de persoane, care se confruntă cu realitățile în jurul suicidului.

Urmăriți  anunțurile campaniei pe pagina evenimentului pe Facebook

”Ia o pauză pentru viață” https://www.facebook.com/events/2114385705256972

Informatia completă despre eveniment aici 

Pentru contact – Liuba Ceban, 060806623 info@mirt.md


 

Anunț despre Acțiunea socială ”Ia o pauză pentru viață!”