Perioadele lungi de tristete, scaderea randamentului si lipsa atentiei de la sarcinile lor zilnice sunt dese in perioada adolescentei, dar de regula nu degenereaza in depresie. Cazurile rare insa se pot recupera in timp cu susținerea parintilor, persoanelor adulte sau consilierului. Secretul depasirii starii de depresie in cazul adolescentilor este tratamentul rapid si prompt, inca de la primele semne. Daca totusi nu ai observat aceste simptome, mai tarziu, terapeutul este unica solutie a depasirii acestei probleme.

Pentru a depasi singuri aceste probleme, menținerea, alimentarea speranței este vitală.

Exercitiul fizic in mijlocul naturii este esential pentru redarea entuziasmului si a contactului cu mediul. Efortul fizic imbunatateste circulatia sangelui, asigura o buna vascularizare cerebrala si este una dintre cele mai eficiente si sigure metode de terapie pentru indepartarea depresiei.
Alimentatia va fi atent controlata. O dieta sanatoasa,  momentele potrivite pentru stabilirea orelor de masa sunt esențiale. In general, dupa sedinta de exercitii, organismul are nevoie de hrana. Acesta este momentul in care veti consuma o masa bogata in vitamine si proteine. In timpul sedintei de exercitii fizice, sucul de fructe ii va fi de un real ajutor, deci fa-ti rezerve de portocale si grefe din timp.
Nu uita sa zambesti in permanenta. Umorul este esential pentru alungarea starilor de depresie. Incearca sa razi cat mai mult impreuna cu prietenii, ajută la traversarea mai ușoară a perioadei dificile.
Nu uita sa  inveti cum sa respiri corect in timpul exercitiilor fizice, pentru o buna vascularizare cerebrala. Opreste-te din activitatea ta zilnica si  inchide ochii. Fara sa te gandesti la nimic, inspira cateva secunde si expira un timp mai indelungat. Repeta exercitiul de cinci ori in fiecare zi, pentru ca sa revii la tonusul bun. Invata-te sa tii un jurnal, pe care il vei citi de fiecare data cand vei inregistra o schimbare pozitiva a starii tale. Orele de somn vor deveni obligatorii. Atat somnul de zi, dar mai ales cel de noapte sunt foarte importante pentru a scapa de depresie.
Activitatile care iti solicita creativitatea te vor ajuta sa te descarci. Mai mult, daca esti introvertit, desenul, sculptura, poezia, teatrul sau alte activitati care iti pun la incercare creativitatea devin obligatorii. Nu uita de plimbarile dese in mijlocul naturii, alaturi de oamenii in care ai cea mai mare incredere. Puteti povesti sau alerga, glumiti cat mai mult impreuna.
Depresia, cum o depășim
Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *