Odată cu creșterea cazurilor de sinucidere în rîndurile adolescenților din lume, și în R. Moldova fenomenul are loc mai des, din păcate. Fiind copleșiți de realitatea tristă, relatată în știri despre sinuciderea adolescenților, avînd interesul aparte față de domeniul protecției copilului, în mod special al adolescenților, nu am putut lăsa tema să treacă pe lîngă noi.

Fiind conștienți că nu vom putea preveni fenomenul singuri, ne-am gîndit că doar dacă întreaga societate se va mobiliza să se preocupe de problemă, dacă vom acționa împreună și dacă vom învăța să fim toți mai atenți față de cei din jurul
nostru, am putea avea șansa de a contribui la minimalizarea ratei sinuciderilor între adolescenți din țară.

Am lansat apelul pentru consolidare în jurul cauzei cu titlu ”Tu nu ești singur!” cu ocazia Zilei Mondiale de Prevenire a Suicidului in 10 septembrie 2012, iar  în fiecare anotimp avem ediții speciale ale Campaniei.

Prevenirea suicidului este un teren, care încă trebuie desțelenit în R. Moldova. Campania abia a început. Vă invităm să veniți cu noi! Doar împreună vom reuși!
Puteți să ne alăturați nouă pe rețele sociale www.facebook.com/antisuicid, iar adolescenții, care au nevoie de ajutor, sunt așteptați să comunice cu psihologii pe chatul anonim pe paginawww.pentruviata.md

Vă mulțumesc că sunteți alături de noi!

 

Cu respect,
Liuba Ceban
Președinte AO Altruism

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *