PageLines- AwarenessRibbonTreeYellow-NoWords.jpgAsociația Obștească ”Altruism” organizează Ediția de primăvară a Campaniei pentru viață ”Tu nu ești singur” pentru adolescenții din 10 comunități din Republica Moldova, cu scop de a promova valoarea vieții și de a preveni suicidul în rîndurile minorilor. Comunitățile interesate pot solicita desfășurarea evenimentului.

Evenimentele vor avea loc în 22 aprilie – 31 mai 2013 și vor viza activități psiho-sociale sub genericul ”Tu ești special” pentru adolescenții din clasele de absolvenți și pentru cei din familii defavorizate sau care se confruntă cu situații dificile.

Programul activităților de 2 ore astronomice constă în activități interactive, menite să încurajeze și să susțină valoarea necondiționată a ființei umane, cît și să ajute elevii să își determine visele și calea profesională, pe care să o aleagă.

În cadrul Evenimentului va fi derulat și un film scurtmetraj, cît și vor avea loc discuțiile despre semnele presuicidare și ajutorul necesar în cazul depresiilor, cît și sensibilizarea elevilor despre necesitatea sesizării maturilor în cazul apariției semnelor la prieteni, colegi, membri familiei.

Elevii vor face cunoștință cu Cabinetului online de Consiliere Psihologică anonimă pentru adolescenții în situație de criză, unde asistența este acordată în timp real 24 ore/zi pe pagina www.pentruviata.md, dedicată adolescenților din toată țara.

Evenimentul cu elevii din comunitate este menit să contribuie la diminuarea stresului, cauzat de apropierea perioadei de examene, cît și diminuarea presiunii și a nivelului în creștere ale depresiei și sinuciderilor în perioadele de stres a adolescenților, mai ales a celor, care se simt singuri.

Inițiativa vine ca și continuitate a Campaniei “Tu nu eşti singur!”, care a fost lansată la 9 septembrie 2012 în ajunul zilei Mondiale de Prevenire a Suicidului, organizate anual în 10 septembrie, și în timpul căreia Asociația ”Altruism” a inițiat primul Plan Național de Prevenire a suicidului la copii.

Invităm școlile și comunitățile interesate în găzduirea unui eveniment util pentru adolescenți, mai ales în perioada a anului, dificilă pentru ei.

Persoana de contact-

Liuba Ceban

AO Altruism

069379000

info@pentruviata.md, www.pentruviata.md

Selectarea comunităților pentru ediția de primavară 2013 din Campania pentru viață „Tu nu eşti singur!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *